ESENKIYI KÖYÜ İLKOKULU

WEB https://esenkiyi.meb.k12.tr
Adres : ESENKIYI KÖYÜ ESENKIYI KÖYÜ YOLU KÜME EVLERİ NO 25 ADİLCEVAZ / BİTLİS
VİZYON : Çocuklarımızın düşlerinin buluştuğu, geleceğe umutla bakan gözlerin baktığı bir okul oluşturmak. Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda, Ulu Önder Atatürk´ün gösterdiği hedeflere koşan kurumsallaşmış bir okul kimliğine sahip olmaktır. Geleceği bugünden yaşayarak, okulumuzdaki kaliteyi yükseltmek için eğitim ve öğretimde örnek ve önder olmaktır.
MİSYON : Okulumuzun misyonu; köy halkına ve öğrencilerimize güvenli bir ortamda nitelikli eğitim vermektedir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün eğitim verilmektedir.
Saatler : DERS BAŞLAMA : 08.40 DERS BİTİŞ : 11.50 ÖĞLE ARASI: 11.50 - 12.50 DERS BAŞLAMA : 12.50 DERS BİTİŞ : 14.20
Isınma : Soba
Servis : Yok
Ulaşım : 13 km. Adilcevaz-Erciş karayolunun ardından 9 km. asfalt köy yolu vardır.
Yerleşim Yeri : Bitlis/Adilcevaz ilçesine bağlı olan Esenkıyı Köyü´nün eski adı Pargat´tır. Van Gölü kıyısında yerleşime sahip, havası ve manzarasının doğallığı bulunan küçük güzel bir köydür. Camisi vardır. PTT, sağlık ocağı bulunmamaktadır. Köyün ulaşım sorunu yoktur.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Adilcevaz ilçesine 22 km. - Bitlis iline 110 km. uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :